beats by dre cheap

Talijanski peceni pire kromir

Sastojci potrebni: 1 kg krompira, 3 jaja, zacina po zelji , malo sasvim kore od limuna, trapiste sira, i prezle. Nacin pripreme; Oguliti i skuhati krompir u blago posoljenoj vodi.Kada je skuhano lagano ga izgnjeciti i dodati zacina po zelji, i malo strugane kore od limuna.Malo mlijeka ako je previse gusta smjesa. Zatim smjesu podjeliti na dva dijela. Dno vatrostalne ili druge odgovarajuce posude namazati margarinom (ili jos bolje) puterom, pa onda posuti prezlom. Prvu polovinu krompira sloziti na dno.Poredati listove ili tanko narezanog trapiste sira. Preko toga staviti preostali dio pirea, posuti prezlom i staviti par listica putera .Peci na 200°C, 30min ili dok povrsina ne porumeni. Prevrnuti na dasku i sjeci kao tortu....Sluziti uz razne gulase, sosove, mesa, itd.


http://bosniancook.blogger.ba
14/06/2006 15:38