beats by dre cheap

Calzone

 
Sastojci potrebni: Brasno( kolicine koliko osoba u kuci imate, otprilike kao kad kuhate hljeb), 2 kasike maslinovog ulja, sol, jedno zumance, kvasac suhi i mlaka voda.Zatim za fil, jedna glavica luka crvenog, mljeveno telece meso, mozzarella sir izribani, malo paradajz paste.

Nacin pripreme: Prvo uzeti i nakvasiti kvasac u jednu malo vecu casu mlake vode , izmjesati i staviti medju prste malo secera, i ostaviti jednu 5 minuta da nakvasa. Zatim uzeti vecu zdjelu staviti brasno, zumance, ulje, i sol i zamjesiti sa vodom u kojoj je natopljen kvasac. Zamjesiti kao za hljeb.Poklopiti i ostaviti na toplo mjesto jednu pola sata ili dok malo ne nadodje. Kada je prilicno tjesto nadoslo uzeti i namladiti u pobrasnjenoj tepsiji ili radnom stolu i oblikovati od tjesta par manjih loptica. Jedni 3-4 velicine sake. Ostaviti par minuta da malo opuste i onda razvijati ih ni tanko ni debelo srednje debljine. Dok one nadolaze preprziti glavicu luka na maslinovom ulju i dodati mljevenu teletinu.Zaciniti sa malo crvene paprike, i pobiberiti, i staviti vegete. Zatim svako razvijeno tjesto premazati pastom od paradajza, i staviti par kasika smjese od mesa.Po mesu staviti manju sakicu sira i preklopiti na pola.Uzeti vilicu i lagano pretisnuti vilicu do vilice na ivicama, tako da tokom pecenja nebi izasla smjesa. Svaki calzone premazati sa malo maslinovog ulja, zatim probosti koji put ili vilicom ili nozom sa se jednako svugdje pece i peci na malo jacoj temperaturi jednu 10-15 minuta. Dok sve lijepo ne porumeni.Kada izvadite iz pecnice , stopiti kasiku maslaca sa malo mlijeka, i cetkicom za peciva premazati svaki calzone da malo opusti. Sluziti dok je toplo, ja najvise volim uz salatu. Da samo napomenem moze se filovati, raznim sirovima, i povrcem, jer ovo je fakticki samo zatvorena pizza, sa filom u sredini tjesta. 


http://bosniancook.blogger.ba
12/06/2006 15:47