beats by dre cheap

Torta za djecu

Sastojci potrebni:2 gotove kupovne biskvitne rolade, svaka 200 gr, 3 vrecice praska za slag pjenu,180 g praska za parfe kremu
6 dcl mlijeka,crvena i zelena boja za kolace u prahu

Priprema: Posudu kupolastog oblika oblozimo plasticnom prozirnom kuhinjskom folijom. Gotove kupovne rolade narezemo na kriske debljine 1 cm te ih slazemo tijesno jednu do druge od dna prema rubu posude. Od praska za parfe i mlijeka rucnim mikserom izradimo kremu. Gotovu kremu prelijemo do ruba u posudu preko slozenih kriski rolade. Sve zajedno stavimo na 1 sat u hladnjak da se stisne. Tortu nakon 1 sat izvadimo iz hladnjaka i pazljivo iskrenemo na ravnu podlogu na kojoj cemo je kasnije servirati pa skinemo foliju. Za ukrasavanje torte izradimo slag pjenu u 3 boje: bijelu i crvenu za boje lopte i zelenu za nogometnu travu. Bijelim slagom tanko prekrijemo kupolu torte, pa po njoj (jednako dugim) cackalicama slazemo sesterokute i peterokute kako bismo dobili cto vjerniji izgled prave nogometne lopte. Cackalice maknemo pincetom, a na mjestu gdje su stapici ostavili tragove povucemo linije crvenim slagom. Dobivene peterokute ispunjavamo crvenim slagom, a sesterokute ostavljamo bijele. Zelenim slagom ukrasimo donji rub uokolo torte oponasajuci oblike trave tako da dobijemo dojam da lopta lezi u travi.

Napomena: Ako zelite da pravite domace kore onda nacite kalup u obliku pola kruga pa u tome pecite polovinu a drugu polovinu u obicnoj okrugloj tepsijici velicine kao i kalup tako da mozete, po zelji da filujete supljinu koju dobijete od polukruga pa da stavite dno onda na loptu, od druge kore iz obicne okrugle tepsije. Zatim ukrasivate sa slagom kao sto je vec navedeno gore u instrukcijama.


http://bosniancook.blogger.ba
12/06/2006 15:14