beats by dre cheap

Patlidzan lazanja

Sastojci potrebni;1 kg patlidzana, 60 gr paradajza, 3 cesnja bijelog luka, 40 gr mozzarelle, 6 kasika naribanog permesana, 6 kasika maslinovog ulja, pola vezice svjezeg bosiljka, pola vezice persunova lista, so i biber. Nacin pripreme: Paradajz narezite sitno na kockice i dinstajte na umjerenoj temperaturi. Oprane patlidzane narezite na tanke kriske , posolite pouljite i polozite na lim. Pecite jednu 15-20 minuta na 180 C. Ogulite luk ,nasjeckajte persun i bosiljak i pomjesajte sa lukom. Dodajte permesan , posolite i pobiberite. Mozzarellu isto narezite na kriske. U podmazanu tepsiju slozite sloj patlidzana, mozzarelle i umaka od parajaca , pa pospite bjelim lukom i biljem. Na kraju zadnji sloj treba da bude od patlidzana , mozzarelle i umaka. Pecite jednu 20 minuta u prethodno zagrijanoj pecnici.


http://bosniancook.blogger.ba
09/06/2006 15:46