beats by dre cheap

Talijanske lazanje

Sastojci potrebni:Kutija (250 gr) tijesta za lazanje, 100 gr gljiva, 1 mala soljica nasjeckanog luka, 1 mala soljica naribane mrkve, 4 cesnja bijelog luka, 2 kasike putera, 4 soljice nasjeckane brokule, 425 gr sirnog namaza (moze i riccota sir), 1 soljica naribane mozzarelle sira ili nekog drugog po ukusu ,pola soljice permesan sira, 2 jaja, kasika persuna nasjeckanog, malo majcine dusice, biber i so i 1 l sosa ili od paradajza ili neki drugi za spagete.

Nacin pripreme: Na maslacu pirjajte luk, mrkvu i bijeli luk, maknite s vatre nakon par minuta necekajte da porumeni. Dodajte brokulu, gljive i pola soljice vode, neka prokuha, a onda smanjite temperaturu. Poklopite i ostavite daljnjih pet minuta ili dok brokule ne budu mekse. U zdjeli izmijesajte sirni namaz, mozzarellu, parmezan, jaja, persun, majcinu dusicu, i biber.U dublju cetvrtastu tepsiju naredajte red lazanja, red brokule, red gljiva i red mjesavine sira, pa opet tako dok se smjesa ne istrosi. Prelijte umakom za spagete, tako da tekucina potopi kalup.Pecite na 250 stupnjeva, dok se tekucina ne upije i zadnji sloj lijepo zarumeni, nekih 30 minuta.

Napomena: Po zelji bolje je ako se tjestanina malo prvo prokuha u kljucaloj vodi , pa da se onda ispre hladnom vodom i reda jer prijece se ispeci.


http://bosniancook.blogger.ba
09/06/2006 15:36