beats by dre cheap

Strudla sa jabukama

Sastojci potrebni: 350 gr brasna, 1 jaje, 2 kasike ulja, na vrhu noza malo soli i vode po potrebi. Nadjev:2 kg jabuka, 60 gr oraha, 50 gr grozdjica, 2 prezle, 1 kasika cimera u prahu, 150 gr secera, 1 vanilin secer, 100 gr rastopljenog maslaca , 1 zumanjak,1 dl mlijeka Priprema: Sve sastojke za tijesto pomijesamo i umijesimo tijesto. Gotovo tijesto polozimo na pobrasnjeni tanjur i premazemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne susi. Pustimo ga da odlezi 30 minuta. Tako odlezano tijesto prebacimo na pobrasnjeni stolnjak ili vecu kuhinjsku krpu i razvlacimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvucenom tijestu ako je potrebno odrezemo debele krajeve (rubove). Jabuke operemo, ogulimo, otkostimo i narezemo na osmine. Rastopljenim maslacem pospemo razvuceno tijesto i posipamo ga krusnim mrvicama. Kriske jabuka poslozimo u jedan red po tijestu ispred nas 10 cm od rubova. Redom posipavamo kriske jabuka secerom, vanilin secerom, grozdjicama, nasjeckanim orasima i cimetom u prahu. Zarolamo strudlu, polozimo je u namascenu vatrostalnu posudu i zapecemo u pecnici na srednjoj razini, na 180 C oko 45 minuta.


http://bosniancook.blogger.ba
06/06/2006 05:08