beats by dre cheap

Sarajevska kljukusa



Sastojci potrebni: Tjesto- 2 jaja ,1.5 solja mlijeka ,2 solja brasna ,3 kasike ulja ,soli po ukusu .Nadjev-4 srednja krompira ,so (po ukusu) 3 kasike putera .Preliv-pola solje mlijeka ,2 kasike putera ,solja mladog sira ,pola solje pavlake ,bijeli luk (cesnjak) ,so po ukusu

Nacin pripreme:Umutiti tjesto od jaja, 1.5 solje mlijeka, 2 solje brasna, 3 kasike ulje, soli po ukusu. Smjesa treba biti malo gusca od smjese za palacinke. Oguliti krompir i izrezati ga na tanke kockice i posoliti. Tepsiju premazati sa puterom, i staviti po njoj krompir, a zatim zaliti sa tjestom. Peci u zagrijanoj rerni na srednjoj vatri dok neporumeni. Pomjesati pola solje mlijeka sa 2 kasike putera i zagrijati da se puter rastopi. Pecenu kljukusu izvaditi iz rerne, izrezati je na kocke, i preliti zaljevom od mlijeka i putera. Vratiti u zagrijanu iskljucenu rernu nekoliko minuta. Servirati sa smjesom od pavlake i mladog sira posoljenu po zelji. Za one koji vole bijeli luk, mozete staviti sitno isjeckani bijeli luk u ovu smjesu. Prijatno!


http://bosniancook.blogger.ba
05/06/2006 05:05