beats by dre cheap

Gulas sa gljivama i lukom

Sastojci potrebni: 6 glavica crvenog luka, 1 zelena paprika, 100 gr maslaca, 250 gr gljiva, 3 kasike slatke mljevena paprike , 1 kasicica majcine dusice, 1 dcl slatkog vrhnja, 1 dc kiselog vrhnja, 1 kasika brasna , sol biber i persun. Priprema:Luk ocistimo i narezemo na kolutice.Papriku ocistimo i narezemo na sire trakice.Zajedno poprzimo na maslacu.Kad povrce postane staklasto dodamo gljive i pirjamo nekoliko minuta. Sve zajedno zacinimo sa slatkom mljevenom paprikom, solju, biberom, majcinom dusicom, slatkim i kiselim vrhnje, te pustimo da lagano jos kuha jednu 15 minuta.Na kraju dodamo brasno umuceno u malo hladne vode i pustimo da provrije.Tokom serviranja posuti sa frisko nasjeckanim persunom. Sluziti kao dodak rizi, mesu, krompiru ili samo za umakanje :)


http://bosniancook.blogger.ba
04/06/2006 06:01