beats by dre cheap

Mini savijace od patlidzana

Sastojci potrebni: 2 velika patlizana, 200 gr mljevenog mesa, 1 cesanj bijelog luka, 1 poriluk, 1,5 dcl umaka od rajcice (paradajza), 1 dcl supe, ulje , sol i sojin umak. Priprema:Patlidzane operemo, obrisemo (neoguljene), odrezemo im krajeve i narezemo na tanke plose. Ploske posolimo i rasporedimo na tanjir. Ostavimo da odstoje dok ne ispuste svoju tekucinu. U zdjeli pomjesamomljeveno mijesano meso, sojin umak , bijeli luk, skrobno brasno i ostavi poklopljeno da se marinira jednu 30 minuta. Patlidzane ocijedimo , rasirimo na dasku ili radni sto, nadijevamo mariniranom mesnom smjesom i pojedinacno zamotamo i probodemo cackalicama da zadrze taj oblik. U woku ili nekoj drugoj posudi zagrijemo ulje i poslazemo savitke da ih poprzimo sa svih strana. Przene podlijemo sa malo supe, prekrijemo koluticima poriluka, zacinimo chilijem , pirjamo nekoliko minuta pa podlijemo sa umakom ili sosom od rajcice (paradajza). Kad prokuha sve skupa kuhamo jednu 10-15 minuta i vadimo na tanjire za serviranje.Izvrsno je uz pire krompir.


http://bosniancook.blogger.ba
04/06/2006 05:51