beats by dre cheap

Juneci rezanci za povrcom

Sastojci potrebni: 800 g junetine od buta, 1 kasika skrobnog brasna (Gustina ili neke druge vrste), 1 cesanj bijelog luka, 3 mrkve, 3 mlada luka, 1 svjeza crvena paprika, pola korijena od celera, 1 kasicica ustinjene chili paprike (naravno ako volite ljuto ), sojin umak , ulje i sol Priprema: Meso narezemo na trakice pa ih u plitkoj zdjeli pokapamo sojinim umakom, posipamo skrobnim brasnom i dobro promijesamo. Pokriveno pustimo da odstoji oko 30 minuta. Mrkve i korijen celera ostruzemo, mladi luk ocistimo, pa sve narezemo na tanke rezance. U woku ili nekoj drugoj posudi ugrijemo malo ulja i na njemu poprzimo junetinu. Przeno meso izvadimo na stranu, a u wok dodamo jos malo ulja pa na njemu poprzimo uz stalno mijesanje bijeli luk, mrkvu, korijen celera mladi luk i chili. Pred kraj pirjanja dodamo na kockice narezanu crvenu papriku, prethodno przene trakice junetine te ih ponovo uz mijesanje kratko ugrijemo s povrcem.Sluzite uz rizu ili prilog po zelji. Prijatno!!!!


http://bosniancook.blogger.ba
04/06/2006 05:30