beats by dre cheap

Gravce na tavce

Sastojci potrebni:300 g bijelog pasulja-graha (dan prije potopljenog u vodu)1/2 kg poriluka (ocisenog, opranog i izrezanog na kolutove),4 velike kasike ulja,3 zrela paradajza ( izrezana na kriske),3 mesnate zelene paprike ( ocisene i izrezane na reznce),so i biber po ukusu Priprema: Pasulj kuhati dok ne bude mekan, a zatim ga procijediti. Poriluk pirjati na ulju dok ne bude mekan. U vatrostalnu posudu ili zemljanu posudu slagati poriluk, zaciniti ga solju i biberom, na poriluk staviti pasulj, zaciniti ga solju i biberom, na pasulj slagati paradajz i izrezanu papriku, zaciniti ga solju i biberom. Sve zaliti casom vode i peci u rerni na srednjoj temperaturi (175 stepeni otprilike) dok voda ne prokuha i povrce ne bude lijepo zapeceno.


http://bosniancook.blogger.ba
03/06/2006 01:07