beats by dre cheap

Kilemendzaro torta

Sastojci potrebni:Za tjesto: 5 jaja,170 gr. secera,100 gr.brasna + 30 gr.gustina ,30 gr. kakao + 1 prasak za pecivo,50 gr. margarina .Za fil; konzerva mandarina ili breskvi,6 dl slatke pavlake ,60 gr. secera u prahu

Priprema; Zumanjke mutiti dugo sa pola kolicine secera.
Bjelanjke  umutiti u snjeg sa drugom polovinom secera te dodati u zumanjke. Brasno, gustin, kakao i prasak pomjesati i dodavati kasiku po kasiku u smjesu. Na kraju umjesati margarin. Kalup za tortu promjera 26 cm obloziti masnim papirom, izliti smjesu i peci 30 minuta na 190 C. Izvaditi iz kalupa, ohladiti i vodoravno prerezati. Jedan list izrezati na 16 trouglastih kriski. Mandarine ocjediti i narezati na kockice. Izlupati od pavlake slag sa secerom i dodati otopljen tortengus(to je ono sto spaja voce na torti) .Umješati i 3/4 mandarina lagano kasikom. 1/3 ostaviti za ukrasavanje. Kupolasti kalup obloziti prozirnom folijom, sipati fil, poravnati i ohladiti u frizideru. Izokrenuti sadrzaj na okruglu koru, skinuti foliju i zalijepiti kriske od druge kore po kupoli. Na vrhu torte u sredini gde je rupa staviti narezane mandarine i posuti sa prah secerom.Prijatno!!!


http://bosniancook.blogger.ba
02/06/2006 20:48