beats by dre cheap

Krompir corba sa rizom

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/krompircorba.jpg[/IMG] 

Potrebno :

1 glavica crvenog luka

par cesnja bijelog luka

1 zlica ajvara

1 veca mrkva

2-3 krompira

1 manja soljica za kahvu rize

zacini

meso po zelji

Priprema: Zagrijati serpu sa malo maslaca i na njoj preprziti glavicu crvenog luka koji isjecemo na sitno , bijelog luka te dodati opranu i sitno nasjeckanu mrkvu. Sve lagano dinstati 2-3 minute dok malo luk  i mrkva neomeksaju. Meso po zelji isjeci na manje kockice ( bilo da su pileca prsa, govedina, teletina, ili suho meso , to ostavljam vama za vas ukus).Kada smo meso preprzili i nije vise roze boje dodati ajvar, opranu rizu  i podliti sa malo kljucale vode( ili supne podloge) i pustiti da provrije dok ogulimo krompir. Krompir oguliti i isjeci na manje kockice. Dodati na povrce i lagano dinstati uz postepeno dodavanje vode . Kada je upola krompir smeksan dodati vegetu , persun, sol, biber , paprike ili sta vec ko voli kao zacin. Po potrebi dodati jos vode uklopiti i kuhati 15-tak minuta ili dok nebude skuhano(postepeno promjesati). Oni koji vole vise vodeno dodati vise vode ili supne podloge, a oni koji vole vise gusto dodavati manje tako da bude gusca corba. Po zelji na kraju kad se servira staviti zlicu kiselog vrhnja ili podliti sa malo rijetke vrhnje i sluziti dok je toplo.

 


http://bosniancook.blogger.ba
21/01/2008 17:13