beats by dre cheap

Neobicna strudla

Sastojci potrebni:

100 gr secera

pola manje zlice soli

12 gr kvasca

490 gr brasna

90 putera ( rastopljenog)

2/3 case mlake vode

1 jaje

Fil:

1 paket philadelhije sira

1 zumanjak

vanila

pola case grozdjica

1 casa secera

kora jednog limuna

Priprema: U mlaku vodu staviti kvasac sa malo secera i ostaviti da nakvasa jednu 10 minuta. U posudu vecu sastaviti sve ostale sastojke i kada tome dodati nakvasali kvasac i stime zamjesiti jednaku smjesu bas kao za hljeb. Dobro namladiti i izraditi u glatku loptu (jednu 3-4 minute) .Zdjelu dublju pomastiti i staviti izradjenu loptu i uklopiti pola sata do sat vremena ili dok se neudupla u kolicini.

Tako naraslo tijesto podjeliti u dvije lopte. Svaku loptu razviti u duzi pavougaonik , u sredinu staviti fil a stranu isjeci na trake otprilike sirine 1-2 cm. Svaku traku poklapati jednu na drugu dok nezavrsite sa svim trakama pa lagano prebaciti na tepsiju (lim ) i ostaviti jednu pola sata do sat vremena dok jos ne poraste. Prije pecenja premazati sa bjelanjkom i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 350 F jednu 20-25 minuta ili dok nebudu lijepo rumene. Ohladiti ih pa posuti sa secerom u prahu.Sluziti samo ili uz caj a moze i kahvu.Prijatno.

 

Za Fil: Izmutiti dobro sir koji treba da bude sobne temperature sa ostalim sastojcima  i tu masu nanijeti na razvijenu strudlu.Slike tj slideshow je prikazan za lakse objasnjenje.


http://bosniancook.blogger.ba
19/10/2007 15:08