beats by dre cheap

Turske kofte

Potrebno:

100 gr gljiva

1 konzerva kukuruza

1 glavica crvenog luka

1 casa mozzarelle sira

pola kg mljevenog mesa

1 krompir

pola case persuna

1 kasika prezle

sol i biber

1 zlica paste od paradajza

maslinovo ulje

Priprema: U meso dodati luk, persun i zaciniti pa dodati prezlu , zlicu paste od paradajza, i sve dobro umjesati i sastaviti pa formirati u obliku camca malog. Uzeti lim za pecenje i obloziti sa folijom . Kada smo formirali cufte u obliku camca sa dva prsta udubiti sredinu svake kofte i tako ih peci jednu 10-tak minuta. Zatim ih izvaditi i napuniti sa filom koji pripremimo na sljedeci nacin. Preprziti krompir u 2 kasike maslinovog ulja, dodati sol i biber i kada je przeno dodati gljive, i iscjedjeni kukuruz, preprziti i skinuti sa pleha. Isjeci jednu crvenu papriku i dodati smjesji. Nakon 10 minuta meso izvaditi i napuniti sa ovom smjesom . Vratiti nazad u pecnicu i peci jos 5 minuta. Izvaiti posuti sa sirom i vratiti da se sir zapece i stopi.


http://bosniancook.blogger.ba
14/10/2007 19:49