Turske kofte |
|
Potrebno: 100 gr gljiva 1 konzerva kukuruza 1 glavica crvenog luka 1 casa mozzarelle sira pola kg mljevenog mesa 1 krompir pola case persuna 1 kasika prezle sol i biber 1 zlica paste od paradajza maslinovo ulje Priprema: U meso dodati luk, persun i zaciniti pa dodati prezlu , zlicu paste od paradajza, i sve dobro umjesati i sastaviti pa formirati u obliku camca malog. Uzeti lim za pecenje i obloziti sa folijom . Kada smo formirali cufte u obliku camca sa dva prsta udubiti sredinu svake kofte i tako ih peci jednu 10-tak minuta. Zatim ih izvaditi i napuniti sa filom koji pripremimo na sljedeci nacin. Preprziti krompir u 2 kasike maslinovog ulja, dodati sol i biber i kada je przeno dodati gljive, i iscjedjeni kukuruz, preprziti i skinuti sa pleha. Isjeci jednu crvenu papriku i dodati smjesji. Nakon 10 minuta meso izvaditi i napuniti sa ovom smjesom . Vratiti nazad u pecnicu i peci jos 5 minuta. Izvaiti posuti sa sirom i vratiti da se sir zapece i stopi. |
|
http://bosniancook.blogger.ba 14/10/2007 19:49 |