beats by dre cheap

Sarma sa zelenim kupusom bez mesa

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/kupus.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/kupuss.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/kupusss.jpg[/IMG]

 

Potrebno:

Glavica kupusa

1 glavica crvenog luka

zacini; sol, biber, vegeta

friski persun nasjeckan na sitno

1 casa rize (dobro oprane)

Priprema: Odstraniti tvrdi dio od kupusa i ubaciti ga u kljucalu vodu da ga obarimo. Poklopiti serpi i pustiti da kuha jednu 5 minuta ili dok kupus ne omeksa.

U posebu posudu preprziti luk u maslinovom ulju. Preprziti ga pa dodati opranu rizu malo preprziti pa dodati biber i sol. Dodati pola case vode i kuhati jednu 5 minuta. Nakon 5 minuta dodati friskog spinata , malo ulja , sol i biber. Izvaditi kupus i staviti ga pod hladnu tekucu vodu tako da bi zaustavili proces kuhanja. Lagano poceti odvajati listove jedan po jedan.U slucaju ako je teze za odvajati vratite nazad u kljucalu vodu jos par minuta. Uzeti dublju serpu i na dno posude staviti par listova kupusa tako da i ako zagori nece doci do sarmi. U svaki list staviti po zlicu smjese i umotati kao i sarmice od kiselog kupusa. Nataviti proces dok neupotrebimo svu smjesu i listove. Dodati pola case kljucale vode i staviti malo manji tanjir na vrh sarmi ( da nebi se sarme odmotale tokom kuhanja). Kuhati jednu 5 min. na visokoj temp pa smanjiti na tisu temp. i kuhati 20 minuta uklopljeno. Kada je skuhano mozete ga zaprziti po sopstvenoj zelji i sluziti samo ili uz dodatak rizi ili pire krompiru.

p.s ko nevoli bez mesa na isti nacin nek napravi sarme sa dodatkom mesa :)


http://bosniancook.blogger.ba
05/10/2007 15:51