beats by dre cheap

Bamyali Pilav

Potrebno:

1/2 kg janjetine isjecena na manje kockice

1 paradajz

1 glavica crvenog luka

2 kasike putera

200-300 gr baminje

1 zlica paste od paradajza

maslinovo ulje

limunov sok

Priprema: Zagrijati serpu , dodati maslinovo ulje i puter i sitno nasjeckani luk. Na opranu baminju posuti limunov sok i ostaviti na stranu. U serpu kada je luk preprzen dodati komace mesa, dodati sol , biber i pastu od paradajza. Prziti lagano dok meso blago ne porumeni.Dodati 1 do 1 1/2 casu kljucale vode i pustiti da prokljuca. Poklopiti i kuhati jednu 15-tak minuta. Dodati baminju i pustiti da se kuha jos 5 minuta. Pred sami kra dodati  sitno nasjeckani paradajz i kuhati jos 5 minuta. Malo prohladiti i sluziti dok je jos toplo preko rize.

 


http://bosniancook.blogger.ba
14/10/2007 19:49