beats by dre cheap

Turski burek sa sirom/ Tepsi borek

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/tepsii.jpg[/IMG]

Sastojci potrebni:

2 solje vece feta sira

1 manja casa sitno nasjeckanog persuna

3 jaja

2 solje jogurta

1 solja mlijeka ( ili po potrebi)

pakovanje jufke

ulje

Priprema: U vecu posudu sastaviti sir, persun i jedno jaje.Zaciniti sa soli i ostaviti na stranu. U drugu dublju posudu sastaviti jogurt, 2 jaja, i razrijediti sa mlijekom i dodati 2 kasike ulja. Tako da smjesa bude vise tekuca nego gusta. Dodati soli i bibera i ostaviti na stranu. Jufku odmotati i uzeti tepsiju i blago je pomastiti. Staviti jednu jufku pa je blago pomastiti i prekriti sa drugom jufkom.Na jufke lagano nanijeti smjesu jogurta koje smo dobro izmutili i kasikom premazati dno jufke. Prekriti sa novom jufkom i nastaviti tako mazati smjesu jogurta dok nedodjete do polovine jufki.Kad ste upotrijebili pola pakovanja na sredinu istresti smjesu sira i persuna i podjednako izravnati.Nastaviti slagati jufke na smjesu stim da svaku ponovo premazemo sa smjesom od jogurta. Kada dodjemo skroz do vrha ili zadnju jufku premazati sa ostatkom jogurt smjese ili pomastiti sa uljem.Zagrijati pecnicu na 350 F i peci 15-20 minuta ili dok nebude lijepo rumene boje.Sluziti toplo ili hladno uz ajran ili jogurt.


http://bosniancook.blogger.ba
04/10/2007 04:27