beats by dre cheap

Potatesli Dizme Kebab

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/tursko.jpg[/IMG]

Potrebno:

pola kg mljevenog mesa

2 paradajza

1 glavica crvenog luka

2 patidzana

1 manja zlica paradajz paste

7 krompira

masnoca za przenje

malo slatke pavlake za preliti

zacini

Priprema: Krompir oguliti i isjeci na kolutove malo vece debljine , ne posve tanke. Posoliti i isprziti ih na ulju kao sto bi pomfri. Dok se krompir lagano przi operite patlidzan i stavite u dobro posoljenu vodu da odstoji 10-20 minuta. U vecu posudu stavite meso, zacinite sa malo vegete, soli , praha bijelog luka ili sta vec volite ( ja sam stavila malo fanta za bolji ukus). Ovu smjesu dobro izmjesati i oblikovati manje cuftice, i ostaviti na stranu. Pripremiti tanjir oblozen sa papirnom maramicom i lagano vaditi krompir na njega tako da se ocjedi ostatak masnoce. Obratite paznju da krompir netreba skroz da se przi jer ce se jos peci. Kada smo sprzilii sav krompir onda isto uciniti sa patlidzanima. Nakon sto smo preprzili i patlidzane izvaditi ih takodje na papir i ostaviti na stranu.Pripremiti manju tepsiju. Paradajz oprati i isjeci na kriske, blago posoliti i pobiberiti.

Do sada treba da imate preprzeni krompir koji ste prethodno posolili znaci netraba vise zacina, przeni patlidzan takodje vec je slan, isjeceni blago posoljen paradajz, i pripremljene cufte.

U tepsiju stavite jednu cuftu pa do nje 2 kriske krompira , pa krisku patlidzana, pa krisku paradajza pa opet cuftu itd. Znaci sva smjesa se oduspravi uza zid tepsije a ne da polozite na dno. Ovako redajte jedno do drugog dok sva tepsija nebude popunjena. Kada ste zavrsili zagrijte pecnicu i prokljucajte casu vode. U vodu stavite malu zlicu paste od paradajza i mozete malo vegete , izmjesati i preliti preko povrca. Tepsiju poklopiti sa folijom i staviti u  prethodno zagrijanu pecnicu  da se pece jednu 20 minuta. Skinuti foliju podliti sa malo slatke vrhnje i vratiti nazad u pecnicu samo toliko dok se sok neupije i neporumeni. Sluziti toplo.

Ovo jelo je jedno od mojih omiljeni.Razlog jer u jednoj tepsiji imate sve sto vam je potrebno od povrca do mesa, i krompira. Oni koji probaju nek se jave zanima me dali ce vam se dopasti kao i meni. Uz frisku pogacu ovo jelo obara sa nogu.

Takodje u tepsiju nestavljate nista od masnoce jer ce meso da pusti malo svoje masnoce a imate vodu u kojoj se pece ovo jelo. Znaci jelo je i zdravo ne samo dobro :)


http://bosniancook.blogger.ba
25/09/2007 15:52