Ispanak Corbasi/ Turska supa sa spinatom i krompirom |
|
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/spinat-1.jpg[/IMG]
Sastojci potrebni: 1 krompir skuhan i isjecen na kockice 1 glavica crvenog luka isjecen na sitno pola case mlijeka 2 case supne podloge ( u kljucalu vodu stavite kockice za supu ili vegete) friski spinat 1 kasika maslinovog ulja Priprema: U maslinovom ulju preprziti luk sa malo soli. Kada smo ga preprzili dodati 2 case kljucale podloge i pustiti da prokljuca. Dodati jos soli i bibera po potrebi i u to dodati kockice prethodno skuhanog krompira. Pustiti sve da prokljuca. Pustiti da se kuha 2-3 minute i pred sami kraj dodati spinat. Spinat isjeci na sitno i dodati u smjesu. Pustiti da se kuha 2 minute (poklopljeno). Uzeti blender i lagano kutlacom dodavati ovu smjesu u blender i dobro umjesati tako da se dobije gusta supa. Izblendanu supu vratiti nazad u serpu i na pleh pa dodati pola case mlijeka. Dobro izmjesati, oprobati po potrebi dodati jos zacina i sluziti dok je topla.
Ova supa je takodje turska i meni jako draga. Nemoj da vas odbije ova boja supe jer ukus je fenomenalan naravno ako volite spinat i krompir. Uz frisak somun ili pogacu supa je idealna. Neznam kako se kaze blender na nasem.Ali oni koji neznaju o cemu pricam evo slika |
|
http://bosniancook.blogger.ba 25/09/2007 15:37 |