Steak sa sosom od gorganzole i sampinjona |
|
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/steak.jpg[/IMG]
Sastojci potrebni: Par komada dobrog steaka bez kostiju sampinjoni gorganzola sir glavica crvenog luka zacini 2 kasike majoneze kasika senfa 1 kasika maslinovog ulja Priprema: Meso dobro zaciniti pa preprziti na malo maslinovog ulja. Par minuta sa jedne i druge strane samo toliko da zarumeni pa ubaciti u pecnicu da se dopece. Za sos: Preprziti glavicu crvenog luka na malo maslinovog ulja pa dodati ociscene sampinjone izrezane na listice. Podliti sa malo juhe i pustiti da se kuha. U medjuvremenu pomocu blendera dobro umutiti gorganzolu sir, majonezu, senf i kasiku maslinovog ulja.Blago pobiberiti i sruciti smjesu na skoro przene sampinjone. Sos dobro izmjesati i ostaviti na stranu.Po potrebi dodati zacina ako nije dovoljno slano. Kada je meso peceno ostaviti ga u orginalnom obliku ili isjeci na tanke kriske i vruc sos preliti preko mesa. Sluziti kao dodatak rizi, krompiru , povrcu ili cak uz frisku salatu. |
|
http://bosniancook.blogger.ba 04/09/2007 19:26 |