beats by dre cheap

Sarma II

Recepti slijede u toku dana......................

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/sarma1.jpg[/IMG]

Potrebno: 

300 gr mljevenog mesa

60 gr rize

800 gr kiselog kupusa ( glavica)

1 glavica crvenog luka

biber

1 jaje

1/2 dl ulja

1/2 l govedje supe

 Priprema: Odvojiti listove kupusa i staviti ih na vecu tepsiju .  Sastaviti mljeveno mesi  i crveni luk, jaje,zaciniti, dodati rizu i 1/2 dl ulja. Dobro izmjesajti. Sa pripremljenom smjesom puniti lostove kupusa i motati u sarmu. Uzeti par listova i staviti na dnu serpe( tako ako bi zagorilo da nedodje do sarmi). Sada je ljetna sezona i tesko je doci do suhog mesa po mozete staviti par komada sudjuka za miris a zimi kad je sezona suhog mesa staviti komade suhog mesa. Poredati sarme , podliti sa supom, staviti prevnuti manji tanjir po povrsini sarmi ( da se nebi odmotavale tokom kuhanje ) i kuhati lagano uklopljeno nekoliko sati. Po potrebi dodati jos malo vode tokom kuhana. Kada je sarma skuhana zaciniti sarmu sa zaprskom a ko nevoli zaprsku rastopiti maslac i preliti sa malo slatke vrhnje . Sluziti uz pire krompir, ili same po zelji uz malo kiselog vrhnja.

 p.s Smjesi za fil se moze dodati i malo fanta za sarme za bolji smek.


http://bosniancook.blogger.ba
10/08/2007 15:24