beats by dre cheap

Cupcakes sa sesirom

Bogato cokoladom i saumom na vrhu , preliveno cokoladom.
Slike prije preljeva i razrezane nakon preliva.

 [IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/sesir3-1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/sesir2-1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/sesir-1.jpg[/IMG]

Za 12 cupcakes potrebno:


85 grama cokolade za kuhanje (isjecene na sitno)
100 gr brasna
1 prasak za pecivo
Malo soli
112 gr putera (sobne temp.)
280 gr secera
2 jaja
Vanila secer
pola solje kiselog vrhnja
125 ml vode

Za saum:

280 gr secera
3 bjelanjka
Vanila secer ili ekstrakt
250-300 gr cokolade po ukusu ( moze bijela, za kuhanje ili obicna mlijecna cokolada kao sto je u mene)
3 kasike ulja

 

 

Priprema: Pecnicu zagrijati na 350 F ili 180 C. Uzeti vecu serpu i staviti u nju vode da blago prokljuca pa na nju staviti staklenu posudu u koju stavimo cokoladu i pustimo da se otopi.Obratiti paznju da posuda u kojoj je cokolada nedodiriva uopce vodu jer tako ce cokolada da zagori i dobije gadan miris. Uz povremeno mjesanje svu cokoladu lagano otopiti i skinuti je sa pare da se malo hladne. Dok se cokolada hladi vi izmjesajte skupa prasak , so i brasno i prosijte da nebi bilo gde grudvica. U posudu od miksera staviti puter  i secer i dobro umutiti dok nebude glatko i pjenasto.Obratite paznju da koji put drvenom kasikom sastruzete strane posude tako da smjesa bude svugdje ista.Lagano mjesajuci dodajite masi rastopljenu cokoladu i dobro je umutite u smjesu secera i putera. Zatim lagano dodajite jedno po jedno jaje stim da nakon svakog jajeta dobro masu umjesite tako da kad se vise nebude vidjelo jaje onda dodajite drugo. Masi dodajte kiselo vrhnje i lagano umutite tako dok se nebude vise vidjelo bijelo od vrhnje nastavite dodavati polovinu smjese  brasna. Kada ste umutili dodajte vodu i nakon sto malo umutite dodajte drugu polovinu brasna i umutite brasno. Uzmite kalupe za muffins i oblozite kosarice za muffins u kalupe , blago ih pomastite i kasikom sipajte gotovu smjesu za cupcakes. Pecite ih oko 20- minuta ili dok cackalica iz sredine nebude izlazila cista. Ohladite ih 10 minuta u kalupima a nakon 10 minuta povadite sve cupcakes na resetke za hladjenje i pustite da se potpuno ohlade. Dok se oni hlade vi pravite saum.
U istu posudu u kojoj ste topli cokoladu na pari stavite i bjelanjke  sa secerom.Mutite jednu minutu da se pocne zgusnjavati pa onda stavite je na posudu u kojoj je vrela voda i lagano kuha ali isto nesmije dno staklenke dodirivat vrh vode. Smjesu mutite sa rucnim mikserom oko 12 minuta ili ako imate termometar za kuhanje onda treba da se registruje na 160 F. Nakon 12 minuta skinute sa pare umjesajte vanilu ili ako zelite ekstrakt  po zelji i mutite 2 minute da se malo hladne. Punite vrecice sa ovom smjesom i nanosite na ohladjene cupcakes. Zagrijte pecnicu i ukljucite gornje grijace i cupcakes koje poredate na lim ubacite pod njiha , ali otvorenih vrata da gledate kada pocnu rumeniti odmah ih vadite.

Ostavite ih par minuta dok cokoladu nepripremite. Cokoladu otopite kao sto ste i na pocetku kad ste topili cokoladu za cupcakes. Znaci na pari uz lagano mjesanje otopite cokoladu sa uljem , promjesajte i uvaljaj te vrhove cupcakes u cokoladu. Ako vam je ovako tesko onda mozete zagrabiti u vecu kasiku cokoladnog preliva i preliti preko cupcakes. Pustiti cokolada da se stegne i sluziti ih. Pazite necete ih moci napraviti dosta za vasu djecu jer ne samo da su predivni za njiha vec i nas.


http://bosniancook.blogger.ba
30/07/2007 22:08