beats by dre cheap

Americka red velvet torta

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/velv.jpg[/IMG]

 

Sastojci potrebni za biskvit:

2 velike solje brasna (prosijanog)

2 kasike kakao praha

1 prasak za pecivo

pola kasicice soli

250 ml kiselog mlijeka

1 kasika crvene jestive boje

1 manja kasicica sirceta

1 vanila secer

1 1/2 casa secera

110 gr margarina sobne temp.

2 jaja

Krema:

450 gr philedelphia sira (sobne temperature)

110 gr putera

vanila secer

2 1/2 case secera u prahu

Priprema: Zagrijati pecnicu na 350 F. Dobro pomastiti i pobrasniti kalup za tortu. Brasno prosijati skupa sa kakao prahom , praskom i soli. Skupa dobro izmjesati kiselo mlijeko, boju, sirce. Pomocu miksera dobro umutite secer i puter dok se sve dobro ujednaci. Dodati jaje po jaje i lagano umiksati nakon svakog ubacenog jajeta. Zatim lagano dodati suhe sastojke pomjesane sa brasnom stim da to uradite u 4 puta. Znaci prvo dodajte malo suhog sastojka pa malo kiselog mlijeka, pa kad dobro umutite nastavite ciniti isto dok se neutrosi sva masa. Peci oko 27-30 minuta ili dok cackalica nebude izlazila cista iz centra biskvita. Ohladiti ih 10-tak minuta u posudama pa ih izvrnut na resetke za hlajenje i pustiti ih dok nebudu potpuno hladne.

Za kremu:

Umutiti dobro krem sir sa puterom dok nedobijete jednaku i pjenastu masu. Dodati vanilu secer i lagano dodavati malo po malo secera dok se sve neujednaci i nebude glatka masa.  

Pecene kore isjeci na 2 deblje, 3 srednje ili 4 posve tanje kore. Filovati svaku koru sa masom kreme  i ostaviti dio za vanjski sloj torte. Ubacite u frizider dok se ne ohladi potpuno i bude spremno za rezanja. Po zelji unutrasnjicu torte mozete filovati raznim vocem preko kreme prije nego stavite drugi biskvit na njega. Ukrasite prema zelji .......

 


http://bosniancook.blogger.ba
05/07/2007 19:56