Pilece snicle
Sastojci potrebni:
1 kg pilecih prsa bez kostiju
glavica crvenog luka
par cesnja bijelog luka ili praha
zacini
1 zumanjak
malo permesan sira
par kasika krusnih mrvica
brasno
masnoca za przenje
Nacin pripreme: Meso samljeti ili kupiti gotovo samljeveno. Izribati glavicu crvenog luka, dodati sitno nasjeckani bijeli luk ili praha od bijelog luka, zaciniti po zelji sa vegetom biberom i malo crvene paprike.Dodati jedan zumanjak, malo sira i krusne mrvice i sve dobro izmjesati. Ako je vise vodeno dodati malo brasna.Tavu zagrijati pa pouljiti.Od smjese oblikovati vece loptice pa svaku uvaljati u brasno pa rastanjiti u pljeskavice.Brasno ce pomoci da se pljeskavice ne raspadnu nego ce ih drzati cvrste. Smanjiti temperaturu i lagano ih prziti sa jedne strane pa kad porumene prevrnuti ih na drugu.Po zelji mogu se peci i u rerni. Sluziti ih dok su tople uz pire krompir ili rizu.Prijatno....