Boscaluk burek
Sastojci potrebni:
500 gr ovcijeg mesa od buta a moze i kombinacija ovcije-telece, ovcije junece,ovcije govedje
20 dkg masla
3-4 glavice crvenog luka
malo bibera i soli
sastojci za jufke
Nacin pripreme: Meso se sitno isjecka ili samelje, dok se u jednoj posudi na masnoci lagano przi posoljen luk.Kada se ohladi, dodaju se meso i biber , te se prilikom mjesanja jos malo zasoli.Nadjev se zatim zacini sa uzavrlim maslom.Jufke se rezu i slazu u kvadrat kao boscaluk, tako da se krajevi presaviju na sve cetiri strane preko vec razasutog nadjeva. To se ponavlja i sa ostalim jufkama, prema zelji i ukusu i mogucnostima, a onda se burek prevrne na drugu zamascenu tepsiju i pece. Po zelji zaliti malo ali nije potrebno a moze se podliti sa malo masla i mlijeka ili slatke pavlake.Sluziti dok je toplo.....