Paprike i krompir
Sastojci potrebni:
6-7 krompira srednje velicine ili zavisi koliko osoba imate
4-5 paprika ili vise po zelji
kasika brasna
masnoca
pavlaka za polijevanje
zacini
Nacin pripreme:Krompir oguliti pa ga dobro oprati i isjeckati na male kockice kao sto bi ga sitnili kad pravimo krompirusu pitu. U smjesu krompira dodati zacine po zelji (vegetu, so, biber, malo crvene paprike) i posuti sa malo ulja i jednom kasikom brasna pa sve dobro izmjesati.(Po zelji uz brasno moze se staviti malo ribanog sira).Paprike dobro ocistiti , oprati , otkloniti vrh i kospice i filovati sa ovom smjesom pa ih redati u tepsiju. Vrh paprike koji ste otkinuli po zelji isjeci isto na sitne komadice i pomjesati sa ostatkom krompira pa ga poredati izmedju paprika.Zagrijati pecnicnu i ubaciti da se pece jednu pola sata ili dok krompir ne omeksa. Zaliti sa vrhnjom za kuhanje (pavlakom) i sluziti dok je jos toplo.Izvrsno uz salate.
Napomena: u krompir takodje mozete dodati komadice male sudzuka ili suhog mesa za bolji ukus i miris.
Recept prilozila Muamera