Lutma (Rahvanija)
Sastojci Potrebni;4 jaja,16 kasika ulja,16 kasika secera,16 kasika mlijeka,16 kasika brasna,1 prasko za pecivo,1 vanila secer
Nacin pripreme;Dobro umjesati jaja sa secerom, zatim dodati ulje, mlijeko , prasak za pecivo i vanila secer.Umutiti i sve jednako izjednaciti pa tek onda dodavati brasno.Prvo se stavi 8 kasika brasna pa se dobro izjednaci pa onda se dodaje ostalih 8 ili dok smjesa nebude dovoljno gusta.Staviti da se pece.Po zelji moze se filovati sredina sa marmeladom prema ukusu.Prvo se ispece pola smjese pa kad skoro bude pecena vrh premazati sa mermeladom prema ukusu.Zatim preliti sa ostalom polovinom tjesta i peci.Kada je pecena izrezati na kriske i sluziti lutmu ili toplu ili hladnu po zelji.Takodje ovo se moze upotrebljavati za kolac od ananasa ko nema da kupi gotov kolac.Prijatno!