Prepeceni hljeb sa zacinima
Sastojci potrebni: svjezi bijeli hljeb ( kruh) ,250 g maslaca, 1 kasicica sitno nasjeckanog persuna, pola kasicice sitno nasjeckanog vlasca, pola kasicice usitnjene cili paprike, 4 reznja bijelog luka, i sol
Priprema:Maslac omeksamo na sobnoj temperaturi, prebacimo u zdjelu za mijesanje i dobro izradimo vilicom. Dodamo zacine, protisnuti cesnjak, sol i sve zajedno jos jednom dobro promijesamo. Svjeze izrezane kriske kruha ili peciva premazujemo zacinjenim maslacem te ih slazemo na resetku na kojoj cemo ih peci u pecnici. Resetku s namazanim kriskama kruha ili peciva stavljamo u hladnu pecnicu i pazljivo pecemo pod gornjim grijacem na najvisoj temperaturi dok lagano ne porumene. Ako pecemo vise porcija za redom vrata pecnice kod daljnjeg pecenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pecnici ne bi susio.